DE TIJDELIJKE CHANEL-WINKEL AAN DE PC HOOFTSTRAAT KREEG EEN WEL HELE BIJZONDERE VOORGEVEL

chanel outlet
Architectenbureau MVRDV tekende voor het project. Architect Winy Maas vertelt aan Het Paroolwaarom een voorgevel van glazen bakstenen voor de hand lag: ‘Voorheen waren hier woonhuizen. Toen er winkels kwamen is vaak de onderpui gesloopt en vervangen door zoveel mogelijk glas. Veel glas zorgt dat de klant de winkel en de producten zo goed mogelijk kan zien.’ Iets waar het in de P.C. natuurlijk voornamelijk om draait; het zo goed mogelijk presenteren van het merk.

Hoewel de gemeente meteen enthousiast was over het plan, moest het architectenbureau zich wel aan de regel in de bouwvergunning houden dat 20 procent van de gevel, aan de bovenkant, van baksteen moest blijven. Maar mocht de gemeente ooit toch overstag gaan, dan is het volgens Maas prima mogelijk om ook díe bakstenen nog te vervangen voor de glazen variant…
chanel outletchanel outlet